زندگینامه شهید
مجاهد شهید ثریا سنماری در سال۱۳۳۸ در اصفهان متولد شد و تحصیلات دبیرستانی خود را در آن شهر گذراند، آشنایی ثریا با مسائل سیاسی ــ اجتماعی به زمانی برمیگردد که همسر و همرزم مجاهدش عباسعلی جابر زاده انصاری برای ملاقات با برادرش مجاهد کبیر محمدعلی جابر زاده انصاری که در اسارت رژیم شاه بود، میرفت.
ثریا از این طریق به تدریج در جریان مسائل سیاسی و مشخصاً با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد، مطالعهٔ دفاعیات و زندگینامهٔ گل سرخ انقلاب مهدی رضایی در این دوران تأثیر بهسزایی بر هر دوی آنها داشت.
پس از پیروزی قیام و گشایش جنبش ملی مجاهدین در اصفهان، زندگی ثریا وارد مرحلهٔ جدیدی شد. او میگفت: «قبل از این مرحله با وجود اینکه در زندگیام هیچ ناراحتی نداشتم، اما شدیداً احساس کمبود میکردم، نمیتوانستم خود را با زندگی معمولی راضی کنم و دنبال چیز دیگری بودم…».
وی پس از مدتی فعالیت در ستاد سازمان در اصفهان به تهران منتقل شد و مسئولیتهایی را در انجمن مادران مسلمان هوادار مجاهدین بهعهده گرفت.
در پاییز۵۹ بهبخش حفاظت سازمان منتقل شد و در سال۶۰ بهعنوان یکی از کادرهای حفاظت پایگاه محل اقامت مجاهد کبیر موسی خیابانی فعالیتهای انقلابیاش را ادامه داد.
خواهر مجاهد ثریا سنماری گرچه مدت کوتاهی در ارتباط مستقیم با سازمان قرار داشت، اما بهدلیل زمینههای بسیار مستعد درونیش توانست در این مدت کوتاه به بهترین وجهی از روابط سازمانی و تشکیلاتی در جهت رشد شخصیت انقلابی خویش استفاده کند.
خلوص و عشق عمیق به آرمانهای والای مجاهدین، فداکاری و گذشت، حلشدگی و تلاش بیوقفه در جهت کسب ارزشهای انقلابی سازمان و جدیت و پیگیری در انجام مسئولیتهای انقلابی، از ویژگیهای بارز او بود.
زمانی که مزدوران خمینی از هرسو پایگاه را زیر آتش گرفتند ثریا مسئولیت انتقال کودکان را به محل نسبتاً امن عهده داشت تا از گزند آتش مزدوران در امان بمانند.
وی پس از انتقال کودکان به محل امن، بلادرنگ بهسوی صحنه نبرد شتافت و همراه با همسر مجاهدش عباسعلی جابرزاده انصاری و سایر یارانش در رکاب اشرف و موسی بهشهادت رسید.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org