728 x 90

با یاد مجاهد شهید جسومه حیدری‌زاده

مجاهد شهید جسومه حیدری‌زاده
مجاهد شهید جسومه حیدری‌زاده

محل تولد: ايلام
شغل: -
سن: 27
تحصیلات: متوسطه
محل شهادت: ایلام
تاریخ شهادت: 0-5-1367
محل زندان: -

زندگینامه شهید


در داستان قتل‌عام ۶۷ که ابراهیم رئیسی و همگنانش کارگردانان اصلی آن بودند، داستانهای باور نکردنی زیادی وجود دارد.

داستان شقاوتها پایان پذیر نیست، همان‌طور که داستان رشادتها و مقاومتها را نمی‌توان نقطه پایان گذاشت.

در این میان داستان اعدام زنی به نام جسومه حیدری‌زاده و یارانش از داستانهای شگفت است. این شیراوژن قهرمان در داستان قتل‌عام سال۶۷ سربدار شد.

جسومه حیدری‌زاده از هواداران سازمان مجاهدین خلق بود، مدتها بود که ارتباطی با سازمان نداشت.

 مزدوران رژیم در یکی از روزهای اردیبهشت سال۶۷ همراه با همسرش و کودک شیرخواره‌اش هنگام عبور از مرز ایلام دستگیر و آنان را بلافاصله به زندان ایلام منتقل می‌کنند.

در اواخر تیرماه ۶۷ یا اوایل مرداد آن سال یعنی بلافاصله بعد از پذیرش قطعنامه توسط خمینی همسر جسومه را به اسلام‌آباد برده و بدار می‌آویزند. هنوز کسی نام همسر جسومه را نمی‌داند.

یکی از همبندیان جسومه می‌نویسد: بعد از پذیرش آتش‌بس ، فرح اسلامی، حکیمه ریزوندی، مرضیه رحمتی، نسرین رجبی و جسومه حیدری‌زاده را به بهانه امن نبودن زندان ایلام و انتقال آنها به جایی امن سوار ماشین کرده و بردند. ما ابتدا تصور کردیم آنها را به کرمانشاه یا تهران برده‌اند. اما چندی بعد خبر رسید  فردای آن روز آنها را به تپه‌یی در اطراف صالح آباد منتقل کرده و تیرباران می‌کنند.

پسر شیرخوار جسومه در زندان با او بود اما  این‌که این کودک شیرخوار چه بلایی سرش آمده است، معلوم نیست.

اما زنی که بعد از تیرباران جسومه جسد او را شسته بود تعریف کرد که او تا قبل از شهادت هنوز به پسرش شیر می‌داده است

 

خاطرات


علیرضا اسلامی که خود یک رزمنده مجاهد بود و بعدها به‌شهادت رسید  در مورد شهادت خواهرش فرح اسلامی نوشت: «در شب ۵آذر۶۷ از دادستانی ایلام با منزل ما تماس گرفتند و گفتند یکنفر از شما فردا صبح ساعت۱۰ به دادستانی ایلام مراجعه کند.

پدرم رفت و دژخیمان در کمال شقاوت و بیرحمی ،ساک و وسایل خواهرم فرح را به دست پدرم داده و گفته بودند: «دخترت را به جرم هواداری از مجاهدین اعدام کرده‌ایم. اگر صدایتان دربیاید و مراسم بگذارید یا کسی را برای مجلس ختم دعوت کنید، همهٔ شما را اعدام میکنیم».

علیرضا اسلامی در ادامه نوشت: « آنها به پدرم گفتند ده روز بعد بیایید تا محل قبر دخترت را بگوییم.

ده روز بعد پدرم برای گرفتن آدرس محل مزار فرح رفت، قبل از این‌که آدرس را بدهند به او گفتند که «فقط با یک ماشین سواری آن هم حداکثر ۴ نفر می‌توانید به سر قبر بروید»،آدرسی که دادند در صالح آباد بود.

بر روی تپه‌ای خارج از قبرستان عمومی شهر، نشانی تعدادی قبر شماره گذاری شده را دادند.

بر اساس گفته آنها قبر شماره ۶ متعلق به فرح بود، همراه پدرم با دو نفر به آنجا رفتیم، در گودالی به طول ۱۰ متر اجساد چندین نفر را روی هم ریخته بودند، طوری که پای یک شهید روی سر شهید دیگری قرار داشت».

در این گودال ده متری جسومه حیدری‌زاده به همراه یارانش حکیمه ریزوندی، نسرین رجبی، فرح اسلامی، مرضیه رحمتی، نبی مروتی و نصرالله بختیاری دفن شده بودند.

پاسداران پس از این که محل دفن این زنان اعدام شده را به خانواده‌ها نشان دادند، چندین بار سنگ مزار آنان را تخریب کرده‌اند و حتی از کاشتن درختی بر مزار آنان جلوگیری کردند.

 

 

تصاویر یادگاری


 

جسومه حیدری‌زاده

جسومه حیدری‌زاده

 

تصویر مزار شهید


یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6af1dd3a-5ff6-439b-adb4-5383fe24874b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات